Food and Johore Premium Outlet

Holla guy. Memang sekarang aku bangun seawal 6.30 pagi, bangun breakfast tanpa mandi, tengok tv, online facebook, blogwalking kejap lepastu around pukul 8 gitu aku tidur balik. Memang tak senonoh betul kan perangai aku sejak jadi lepasan sekolah ni. Memang 100% kehidupan aku tak terurus langsung. Kerja? memang awal bulan 12 tahun lepas, lepas spm aku dah plan nak kerja. The most thing that time aku dah cari kerja and dah dapat pun, tapi si bapok tu buat aku tolak tawaran. Sial punya bapok -.-

Okey dah malas nak kutuk orang pepagi ni. Lets straight to the point. 2 thing in 1 post. First thing is FOOD. Everyone love food include me. 

 Blueberry salad mixed fruit
nama hasil dari ciptaan aku sendiri.

Gambar tak lah semegah mana sebab aku bukan pro pasal nak ambik ambik gambar ni plus kamera phone cikai cikai je aku guna. Muahahaaa nak guna dslr, payah -.-

Ingredients:
-Mixed fruit(whatever fruit that you want)
-bluberry sauce(can find it at giant, tesco) , boleh juga guna jem strawberry etc.
-Fruit Salad Dressing (memana pasaraya pun ada)

How to do:
-Potong buah ikut kesukaan memasing
-Campurkan masuk dalam mangkuk
-Letak segala jenis sos yang korang nak letak.

**tak bertauliah betul aku punya resepi ni


Hasil selepas mecampuradukkan buah dan sos salad and bluberry


Second thing is JPO


My outfit


tak kira! nak juga cerita pasal JPO ni. Tu yang specialnya johor ni. Ada JDT, legoland, dekat dengan Singapore ada JPO. Yeyy johor dah nak maju (riak) lol

Actually tu je nak cakap. Okay bye, selamat mencuba resepi yang tak bertauliah aku tu. Good luck

6 comments:

  1. salad tue nampak sedap.
    n JPO tak pernah jejak lagi!
    Jeles gilaaa~

    ReplyDelete
    Replies
    1. you should try saya punya resepi yg tak bertauliah tu. Mmg sedap!

      Delete
  2. mcm sedap je, terliur la pulak,resepi yg lucu dan mencuit hati, cuma x ada masa je nak buat, sebok katakan, he3 XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. My FB friend, kena try lah! tak sampai 10 minit pun nak buat asalkan semua bahan ada depan mata. Heeee

      Delete