Pesen Ketawa Zaman Sekarang

Assalamualaikum
Ihiks (ketawa pesen maria elena) Holooooo readers. I am very sorry for not updating blog lately. I don't have any idea to write here instead tweeting. Lol. Every night, i become hyperactive when tweeting.
    Lately, yang aku perasan kat SOSIAL network ni adalah pesen ketawa yang nokharommmmmm punya pesen. Ni bukan nak kutuk sesape, tapi aku kutuk diri sendiri plus aku menasihati diri sendiri untuk tidak berbuat perkara sedemikian (Ambik kau. ayat sastera gila *skema*) :(( Yes. Tanpa melengahkan masa lagi, teruskannnnnn. zasssssss


1.  Hehehehehehehehehehe
     Yang ni aku tak tahu pesen apa. Sometimes aku selalu buat benda ni. Dushhhh malunya kekadang. Kita yang over ketawa hehehehe, tapi orang tu just 'oh okeeee, then....'. Rasa awkward gila. Tapi yang aku tahu pesen ketawa 'hehehehe' ni pesen yang gegedik punya orang. But ni bukan mengutuk korang ke apa. Just mengatakan hakikat sebenar. Ihikss...


2.  Hahahahahahahaha
     Yang ni, jenis ketawa gila gila. Over sangat la wey ketawa pesen ni. Nampak sangat yang 'hahahaha' ni tunjuk yang korang teruja gila khinzir. Lol. Ada faham tak? Yang penting pesen ni gila over punya orang :((



3.  Hikhok hikhok hikhok hikhok hikhok
     Pesen ni aku konpius gilerrrr. Sangat sangat konpius. 'hikhok' ni pesen ketawa yang ala ala khinzir ke apa? ke macam mana? Ada ala ala khinzir bunyinya. Why not korang try buat, 'hikhok'. Dah serupa macam kahak nak terkeluaqqq dah woi. siyes. RAsa macam kelakar kalau ketawa pesen ni :((


4.  Hehehehehehe/Hihihihi
     And thisssssssss? Pesen ketawa yang malu malu kucing ayam monyet betul. Biasa yang ketawa macam ni 100% perempuan lah. Ye dakkk? Tp pondan pun ada ketawa macam tu. Gila pondan tu. Pondan lebih lembut dari perempuan. Cisss. Kekadang perempuan pun boleh tercabar tau dengan pondan. haiyakkkk. Jom hapuskan pondan pondan dekat Malaysia ni; dah berleluasa :(


5.  Hohohohohoho
     Hohoho ni aku lagi tak pasti pesen ape. Jenis yang suka minum hohohorlickssss kot. Mana taknya, asal ketawa je nak kedepankan muncung dan hohohohoho. ada dadah dalam horlicks tu kot. Well, siyes aku tak tahu. Mungkin ketawa yang jenis membanggakan diri sendiri. Contoh; 'Yes aku dah dapat tawaran... hohohoho'. Khinzir betul.... :((


6.  Wkwkwkwkwkwkwk
    Sebutan ni aku tak tahu nak sebut macam mana. Mungkin WIKIWIKI, WKWKWK, WEEEKI WEEEKI. Lol konpius den dibuatnya.. Asal usul ketawa ni aku syak dari negara seberang, indonesia. Contoh; pak, aku udah buat ya kerja in ya pak.wkwkwkwkwk' hahaha. Kelakar nak mati. 

banyak lagi pesen pesen ketawa kat social network ni. Tapi apa kan daya kang ada je yang tak puas hati. Alasan depa, aku kutuk depa. Hahaha Bukan kutuk. Aku sendiri punya ketawa macam tu. Nak buat acane ye dakkkk. Ahakssss.



Tester Pack

Assalamualaikum. 


Lepas buat blog ni aku terlebih rajin pula nak update blog sehari sekali. Ni namanya buang tebiat kot. Wink wink. Yessss. Seperti yang uolss sedia maklum kakitangan awam hari ni means 23.01.2013 dah gaji uolsss. Duit berkepuk kepuk+dompet pun tak muat. Bank ATM semua penuh uolssss. Duit dalam ATM tu pun licin uolsss. Hahaha. Hari ni aku nak cerita pasal produk yang aku dapat PERCUMA ini hari. Haha dapat ini hari, nak review pun ini hari. Porahhh. Lantak aku lerrr, I wrote you read it. Iyeee dak wahai silent readers, followers sekalian? haha


Produk yang pertama; Mandian Badan
Fruiser Shower Cream with Pomelo
      This, my favourite shower cream. Krim mandian ni bertujuan menyegarkan kulit serta menjadikan kulit uolss lembut dan kenyal. Aumm.
Actually, ramuan utamanya Pomelo. Pomelo ni dahulunya digunakan sebagai mandian tradisional orang terdahulu. Mengandngi pelbagai vitamin dan mineral. Vitamin dan meniral ini lah yang akan memperbaharui sel sel kulit yang dah mati tu haaa. jadinya, ikutlah jejak langkah orang terdahulu. Hikhik

Produk kedua: Shampoo
L├ôreal Fall Repair 3X Shampoo & Conditioner. 
Yes, apa yang bagusnya benda alah ni?
sesuai untuk sesiapa yang sering mengalami rambut gugur

Menarik tentang shampoo ni ialah:-
  1.  Tak mahal sangat. Untuk macam saya ni tester pack, (utk shampoo: RM 3.90, utk conditioner: RM 4.70 sahaja)
  2. Mudah didapati. Kalau nak senang pergi Guardian, Watson dan yang paling senang, pergi mana mana farmasi. 
  3. Buih yang banyak dalam kuantiti yang sedikit. Jadi, kira boleh jimat la shampoo ni. kuikuikui
  4. Bau dia? Menusuk kalbu uolsss. Bau strawberry ❤❤❤
  5. Hasilnya: Rambut menjadi licin, kurang rambut gugur dan bersih :)
  6. Your hair is stronger and secured from root to tip.Never looked so good and healthy. (credit)

Produk ketiga: Pencuci muka
Clean&Clear deep action(daily pore cleanser) AND Clean&Clear essential foaming facial wash
Kelebihan yang biru tu:


  1. Memecahkan kitaran bintik hitam(blackheads)
  2. Asid buah epal yang terkandung dalam produk ini akan meresap masuk kedalam liang roma untuk melembutkan bintik hitam yang degil+kurang ajar tu :)
  3. Kesan; kulit akan lebih licin dan bebas bintik hitam+jerawat
Yang kuning tu pulak


  1. Yang ni macam tambahan la. Contoh guna lepas bangun tidur, sebelum tidur, lepas cuci makeup and etc yang bersesuaian. 
  2. Membantu menghalang jerawat+minyak berlebihan dan bintik hitam.
Yeah. For sure clean clear ni sesuai untuk kulit remaja yang muda+lembut macam aku ni. hahaktuihhh (perasan terlebih pulak)

NOTA KAKI: guna kamera handphone cikai maka jadilah gambar yang tersangat cikai -.-
sekian review saya kali ini. Jumpa lagi post yang akan datang
Sincerely,
Suhana



Minat semata mata.

Yeahhhh guys and girls.

      Im coming bebeh. Update blog petang selasa ni memang best. Best sebab apa? Sebab 22.01.2013 aku dah lulus Ujian berkomputer Bahagian I which means Ujian Komputer yang korang selalu buat lepas ceramah KPP 5 jam. Oh ya. Aku ambil lesen kereta and motor 1K+++ dekat Akademi Memandu Ngah. So far, memang okay la 'kot'. Aku dapat 42/50(84%) cukup cukup makan je uolss. Tapi alhamdulillah. Syukur kepada Allah yang maha Esa. Stop pasal lesen tu haa.

Yang sekarang ni aku nak cakap pasal Lawson. Danggg. Sapa Lawson tu? Anak lelaki undang undang? lulz. auta!
Lawson are a four-piece band based in London. Originally from Liverpool, Brighton, Nottingham and Sheffield; Andy Brown, Adam Pitts, Joel Peat and Ryan Fletcher all moved to London to follow their dreams.
Actually, Lawson ni satu kumpulan. Yang penting, Lawson lebih baik daripada One Direction yang annoying tu. Seriously babe. I hate 1D's :) 'I'm sick of everyone saying 1D's better...Lawson is more awesome :D'  (mohon peminat 1D's jangan benci aku) 



From left: Ryan, Andy, Adam and Joel






Kannn????? Aku dah cakap depa ni lebih bagus daripada One Direction tu. Kann? Bagus kan. Actually, aku minat gila kat Lawson ni. Maksud aku, bukan lah minat macam taksub gila. Just minat as Entertainment bagi aku. Hiburan semata mata. Okey. Till then...
Sincerely,
suhana



A daughter

Assalamualaikum.



Tengah sesedap kunyah gula getah, tetiba tergigit lidah. Itulah saat paling indah yang aku pernah lalui. Sakit tak terkata. Sakit? Indahkah ia? Taksemua sakititu indah. Mustahil sekali sakit itu indah. Sakit yang paling sakit ialah sakit hati. Geram, marah, kecewa pada seseorang. Hati yang sakit susah diubati. Ok stop. Malas aku nak beremosi di malam yang sunyi ini.
        So, what going next? Okaylah disebabkan aku newbie dalam blogging ni kan, *newbis lah sangat* aku nak cerita serba sikit pasal aku. Cewahh. Bajet artis katekoooo. Lets we start travel, scroll until boring. Lu

Siapa pemilik blog allsuhanamoments ni? Asal baca je bajet macam blog english. Tapi salah. Anda salah. Ianya hanya blog picisan yang berperisa rojak. Tapiii itu tak bermakna anda boleh makan blog ni sesuka hati hanya kerna ianya berperisa rojak! Lulz *merepek*. Nama owner blog ini Suhana Ibrahim. Anak perempuan kepada En Ibrahim dan Pn Che Ah. Selamat dilahirkan di Hospital Kluang pada tanggal 01.12.1995. Yaa! Ini bermakna owner blog ini sudah berumur 17 tahun 1 bulan 2 minggu dan 6 hari.

Aku seorang pelajar lepasan spm sejak 29 november 2012 bersamaan dengan paper akhir spm iaitu Sains Pertanian. Perasaan gembira yang tak terkata. Bayangkan, aku senyum lebar sambil jerit selepas keluar dari dewan peperiksaan. Sudah habis sekolah rupanya aku.



From left: Aimi(apis's wife), Syahirah(unknown's wife), Atiqah(unknown's wife), Nabilah(crush to Naha), Mastura(crush to Arif), me(single), Farah(aliff's crush)


                 Lihatlah. Masa ni dalam pukul 2ptg. budak lain semua dah balik except budak seni. Sebab depa ada paper petang tu. Sepatutnya ada sembilan orang tapi sorang balik rumah :(, lagi sorang dia ada subject tambahan petang tu. Terpaksa lah kiteorang bergambar tanpa kawan kami. Ok then. Aku jenis suka menaip. Menaip benda yang tak berfaedah. bayangkan. Kalau uolss perasan, ayat aku macam tunggang terbalik. serious aku cakap. Sendiri baca, aku dah perasan. But who care kan? Aku tak tahu apa yang aku paling suka. Tapi aku ni jenis yang suka semua benda. haha. Gile! Haa yang paling penting, i do love Photography. Tapi aku tak tahu macam mana nak melaksanakan 'love' tu. Aku suka tengok gambar gambar yang menarik (kot).

Okayy. sampai situ je. POST INI AKAN  DIUPDATE DARI SEMASA KE SEMASA. Sekian



Start with smile

Assalamualaikum uolls
 Yeyyy. Malam tadi baru je lepas buat wordpress. Hari ni buat blogspot pulak. Wordpress tu dah delete dah. Susah nak mati aku kerjakan wordpress tu semalam.
    Dulu, aku ada mula menulis di woowoona blog. Tapi tak berhasil sebab dah dua tahun aku ber-blogging, masa tu juga mood aku berbaur dengan perasaan tak tenteram. Terus aku delete blog. Sekarang, lepas terbaca blog TheRuzanna ni, perasaan telah menggoda aku untuk kembali aktif dalam bidang menulis.

Bakat dan kenangan.
Ya, mungkin bakat aku tak lah sebagus Marya Hana, Fatin Liyana tapi aku cuba sedaya upaya aku untuk jadi lebih hebat daripada mereka. Hebat dalam bidang menulis/blogging. Bila difikirkan semua, menyesal juga aku lepas delete woowoona blog tu sebab semua kisah silam, kenangan aku bersama si dia tersingkap disitu. Sejak mula kami kenal hingga dia menghembuskan nafas yang terakhir. Telah ku catit semuanya. Namun, atas dasar ingin melupakan dia, aku delete semua kenangan.
Mungkin kejam, tapi dorongan keluarga si dia aku kuatkan semangat untuk teruskan hidup tanpa dia. Sahabat aku pernah cakap, 'teruskan hidup. Walaupun dia dah tiada lagi, hidup mesti diteruskan jua'. 

Sejak kemunculan laman sosial Myspace, facebook, Twitter. Semua itu pernah aku lalui. Facebook aku, Suhana Ibrahim. Tanggal 13 September 2009 aku mula menceburkan diri dalam Facebook. Satu laman sosial yang digilai manusia dimuka bumi ini. Kini, zaman kegilaan Facebook sudah mahu pupus dan laman Twitter pula mengambil alih. Twitter aku _Woowoona__ juga telah diwujudkan. Tarikh tidak dapat dikenalpasti

     Cukup lah itu sebagai mukadimah aku memulakan zaman blogging. Sekarang akan ku mulakan tiap hariku dengan menulis satu post.